Een stijlvolle oranje bruiloft. Is dat mogelijk?

Orange bridesmaid dresses

Voor veel mensen is de trouwdag een belangrijke datum. De trouwdag wordt gezien als de dag van je leven, een dag om nooit meer te vergeten! Er wordt dan ook van alles gedaan om deze dag zo memorabel mogelijk te maken voor zowel de gasten als voor het het bruidspaar zelf! Wanneer je voor de taak staat je bruiloft te organiseren, kun je tegenwoordig kiezen voor een bruiloft in heel veel verschillende stijlen en kleuren. Van een typisch traditionele bruiloft met witte jurk, zwart pak, en een koets met paarden tot een heel moderne bruiloft in feestelijke kleding op een exotische bestemming.

 1.Orange wedding collage

Waar je ook voor kiest, het is natuurlijk de bedoeling om van deze speciale dag een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Behalve voor een bruiloftsstijl, kun je ook voor een themakleur kiezen: wit, crème en ecru zijn de meer klassieke kleuren, maar ook rood, geel, groen, lila en zelfs zwart worden gekozen als themakleur voor een bruiloft.

 Classy decorations for reception

 

Bij de kleur oranje denken de meeste Nederlanders direct aan het koningshuis. Maar een oranje bruiloft of een bruiloftsfeest met oranjetinten hoeft helemaal niet direct nationalistisch te zijn!! Oranje komt net als alle andere kleuren in vele verschillende prachtige tinten voor. De kleur oranje is niet alleen toepasbaar in heel veel verschillende stijlen, maar laat zich ook makkelijk combineren met verschillende kleuren.

Orange sugared or natural flowers on wedding cake

In tegenstelling tot wat de meeste mensen in eerste instantie zullen denken, laat de kleur oranje zich prima lenen als themakleur voor een bruiloft! Een stijlvolle trouwerij in het oranje is zeker wel mogelijk. De beste manier om dit te doen is te kiezen voor verschillende tinten oranje of oranje te combineren met andere contrasterende kleuren zoals wit, bruin, geel, groen, crème en ecru, maar verrassend genoeg, volgens de kleurenexperts ook met roze! Deze combinatie mag gedurfd klinken maar in praktijk gaan beide kleuren prima samen en geven het geheel een unieke en zeer stijlvolle uitstraling. Uiteraard is het belangrijk te onthouden dat overdaad schaadt, en dat geldt zeker ook voor een prominente kleur als oranje.

Using lights to add some orange touches

Bij het organiseren van je bruiloftsreceptie kun je de kleur oranje heel stijlvol en gemakkelijk toepassen door te kiezen voor bijvoorbeeld oranje details en ornamenten. Een mooie glazen oranje vaas op tafel bijvoorbeeld of een boeket oranje getinte bloemen. Met oranje verlichting kun je een ruimte op een gemakkelijke en goedkope manier een hele andere uitstraling geven. Wanneer je kiest voor oranje verlichting hoef je vaak geen tijd maar ook geen geld meer te besteden aan het aanschaffen en plaatsen van andere decoratieve oranje ornamenten. Oranje verlichting hoeft zich natuurlijk niet alleen te beperken tot oranje lampen in de hoofdverlichting. Denk bijvoorbeeld ook eens aan de toepassing van oranje kaarsen of oranje gekleurde LED-kaarsen. Op deze manier kun je met vrij weinig middelen en niet al te veel kosten prachtig verrassende effecten creëren en je bruiloft een heel persoonlijk tintje geven.

Orange bridesmaid dresses

Van de nationale kleur oranje, herfstblad oranje tot de meer zachte oranjetinten, met oranje kun je alle kanten op! Ook wanneer je kiest voor een van de meer traditionele tinten voor je bruidsjurk kun je het geheel toch even net iets speciaals mee te geven door bijvoorbeeld te kiezen voor een verrassend al dan niet natuurlijk oranje gekleurd bruidsboeket. Een oranje bruidsboeket is verrassend en zal een echte eye-catcher zijn en een diepe indruk maken waar nog lang over gesproken zal worden. Je kunt natuurlijk ook de bruidsmeisjes verzoeken hun jurken in verschillende tinten oranje aan te schaffen. De aanblik van verschillende oranjetinten achter een bruid en bruidegom heeft iets magisch. Het uitstrooien van al dan niet natuurlijk gekleurde oranje bloemblaadjes geeft een heel verrassend en zonnig effect en komt ook op foto’s en video’s heel goed tot zijn recht.

Een stijlvolle oranje bruiloft is absoluut mogelijk! Kies voor smaakvolle oranje details in verschillende prachtige oranje-tinten of in combinatie met een andere kleur.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*